In dit artikel zullen we ons richten op raambekleding voor kunststof kozijnen. Raambekleding is een belangrijk onderdeel van het interieur van een huis en het biedt niet alleen privacy, maar het kan ook helpen om de hoeveelheid licht en warmte die een kamer binnenkomt te regelen. Bij het kiezen van raambekleding is het belangrijk om rekening te houden met het type raam en kozijn dat in uw huis wordt gebruikt. 

Kunststof kozijnen zijn een populaire keuze geworden voor veel huiseigenaren vanwege hun duurzaamheid, energie-efficiëntie en lage onderhoudskosten. Maar als het gaat om het kiezen van raambekleding voor kunststof kozijnen, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden.

Allereerst is het natuurlijk niet aan te raden om te boren of schroeven in kunststof kozijnen. In tegenstelling tot houten kozijnen kun je gaten in kunststof kozijnen niet makkelijk repareren. Bovendien stoppen de meeste kunststof kozijnen leveranciers met het aanbieden van de garantie. 

Ten tweede, bij kunststof kozijnen komen de draai/kiepramen, in tegenstelling tot oudere modellen van houten kozijnen, naar binnen toe. Dit is makkelijker wanneer u zelf de ramen wilt zemen maar levert vaak problemen op wanneer u raamdecoraties ‘in de dag’ wilt ophangen. Omdat de draai/kiepramen vaak niet worden voorzien van een rooster op kalf, komt het raam tot bijna aan de bovenkant van het plafond. Dit betekent dat wanneer u een normale raamdecoratie ophangt ‘in de dag’, u het raam niet meer kunt opendraaien.

Gelukkig zijn er mooie systemen ontwikkeld die een passend antwoord bieden op deze problemen. Sinds 2014 zijn wij gespecialiseerd in het aanbieden van raambekleding voor kunststof kozijnen zonder boren. Onze adviseurs en monteurs worden regelmatig bijgeschoold om met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunststof kozijnen en raamdecoraties om te kunnen gaan. 

Een van de meest populaire opties voor raambekleding voor kunststof kozijnen zijn jaloezieën. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, aluminium en kunststof, en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Het voordeel van jaloezieën is dat ze zeer duurzaam zijn, ze gaan ontzettend lang mee. Ook de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt kan makkelijk ingesteld worden. Jaloezieën voor kunststof kozijnen noemen wij ‘Klikjaloezieën. Deze zijn altijd aluminium en in 25mm breedte. Het frame waarin de jaloezieën zitten is verkrijgbaar in vrijwel iedere RAL-kleur.

Plisségordijnen voor kunststof kozijnen zijn daarnaast ook een goede optie. Plissés zijn naast jaloezieën het meest gekozen binnen ons assortiment. Wij noemen de plissés voor kunststof kozijnen ‘Klikplissé. Deze zijn leverbaar met zowel transparante, semi-transparante, als verduisterende stoffen. Het voordeel van plisségordijnen is dat ze twee kanten op kunnen worden bediend. Daarbij zijn de systemen volledig koordloos, dit maakt het esthetisch erg fraai.

Wilt u meer weten over de laatste trends en mogelijkheden op het gebied van raambekleding voor kunststof kozijnen? Plan hier vrijblijvend een bezoek aan één van onze showrooms. Wanneer u wat afmetingen en foto’s mee kunt nemen, kunnen wij u goed adviseren!